by toni toni

Només la part de Carburants del Grup Sabater Nuri tancarà l’any amb una facturació de 22 milions d’euros

Cerdanyola del Vallès – Quan Josep Sabater explica la història del Grup Sabater Nuri, un pot pensar que és digna de ser explicada en un llibre sobre autosuperació i sobre com es fan les coses bé generació rere generació. Sabater és el gerent del conglomerat d’empreses que ha subministrat de combustible a Cerdanyola des de fa 76 anys, quan l’avi Sabater netejava els boscos de Collserola per vendre el que recollia als forners de Barcelona i, un cop fet el repartiment, anava a carregar carbó des de La Sagrera. Carregava el carro i tornava caminant de tornada fins a Cerdanyola, on venia el carbó. Aquestes anades i vingudes van acabar portant els seus fruits, ja que quan anys més tard el relleu va anar a parar a la filla, ella va posar un post de petroli al Carrer Santa Maria de Cerdanyola.

Amb en Josep al capdavant, va arribar la tercera generació i el negoci ja tenia renom al Vallès, i aleshores va començar la seva gran expansió. Ara el Grup es composa de tres empreses: Carburants Nuri, que reparteix gasoil a casa, les benzineres Nuroil i una immobiliària que gestiona els immobles del grup, a part d’uns habitatges i locals comercials que tenen en lloguer.

En Josep Sabater està orgullós del que s’ha anat aconseguint durant tots aquests anys, i no se n’està de treure pit quan comença a fer números: Com els 11 camions subministradors de gasoil que donen servei a tota la província de Barcelona, o de l’oportunitat d’entrar al mercat osonenc a partir del fons d’empreses que han anat tancant.

El subministrament de gasoil a domicili és la principal font d’ingressos del Grup Sabater Nuri. Segons en Josep, només aquest 2015 Carburants Nuri arribarà als 22 milions d’euros de facturació (l’equivalent a més de 30 milions d’euros si no comptem la baixada del preu del petroli aquest 2015). També se li encenen els ulls quan parla de la quarta benzinera Nuroil que s’ha inaugurat al novembre d’aquest 2015 a Sentmenat. Nuroil ja opera a Cerdanyola del Vallès amb dues benzineres i té una altra estació de servei a Castellar del Vallès.

Per moure tot aquest engranatge – amb el túnel de rentat, els supermercats Condis i el restaurant Nostrum que hi ha a les benzineres – el Grup Sabater Nuri compta actualment amb 37 treballadors. “A la benzinera del Carrer Santa Anna tenim personal per posar-te la benzina des de les 9h del matí fins les 22h del vespre”, comenta. “Abans aquest servei estava 24 hores, però amb la crisi vam haver de fer-lo automàtic per la nit perquè no ens sortia a compte”. Tot i el sotrac, en Josep insisteix que “sempre intentem que els nostres preus siguin els millors amb el millor servei”. I si el millor servei significa poder tenir a algú que estigui allà per connectar la mànega de combustible al vehicle, doncs que així sigui.

El personal encarregat de posar benzina pot incrementar el preu del combustible en segons quins llocs, però en Josep diu que “el fet que siguem independents també fa que nosaltres podem triar on comprar la benzina més econòmica, cosa que no poden fer altres que estan lligats amb una gran companyia”.